חזרה לעמוד המסעדות ובר הספריה

מרתף יינות הנורמן

עמודי התווך של מרתף יינות הנורמן נסמכים על אזורי היין הקלאסיים של אירופה, עם דגש ניכר על יינות צרפת, לצד מבחר רחב של יינות מקומיים מיקבים קטנים עם טביעת אצבע ייחודית המגיעים מרמת הגולן, דרך הרי יהודה ועד הנגב. במרתף יינות הנורמן אנחנו מיישנים בקבוקי יין נדירים וייחודיים שניתן למצוא רק במסעדות ספורות ברחבי העולם. הרשימה מתפארת גם במבחר מבעבעים רחב המתמקד בשמפניות מגדלים, ובאוסף סאקה ייחודי המיובא באופן בלעדי עבור מסעדת דיינינגס.

 

מרתף יינות - סומלייה יין שירה צידון

 

מהו מרתף יינות?

מרתף יינות הוא חדר או מרחב ייעודי לאחסון יינות בתנאים מבוקרים. תנאים אלה כוללים טמפרטורה, לחות, תאורה ורעידות, אשר משפיעים באופן משמעותי על איכות היין לאורך זמן.

קיימים סוגים שונים של מרתפי יינות, ביניהם מרתפי יינות תת קרקעיים, המציעים רמות טמפרטורה ולחות קבועות באופן טבעי, ארונות יין המספקים פתרון יעיל וקומפקטי, וכן מקררי יין המיועדים בעיקר לאחסון יינות לטווח קצר.

תפקידו של מרתף יינות הוא לספק סביבה אופטימלית לשמירה על איכות היין לאורך זמן, יישון בתנאים מבוקרים, תוך שיפור טעמו ומורכבותו של היין. כמו כן, נועד מרתף יינות לשמור על אחסון יעיל של יינות מובחרים.

 

רשימת היינות דינמית ומתעדכנת באופן קבוע. לפרטים צרו עימנו קשר במייל: stsiddon@thenorman.com

גלילה לתוכן העמוד
שירה צידון סומלייה יין

סומלייה יין שירה צידון

שירה צידון היא סומלייה יין עטורת פרסים, המוח שמאחורי מרתף היינות של הנורמן והצלחתו, שזכתה בפרס מצוינות ממגזין היין המוכר Wine Spectator וכן בתואר תפריט היין הטוב ביותר בישראל מזה שש שנים רצופות.

תשוקתה של צידון ליינות ניצתה בהרפתקאותיה בארצות יין רבות, אשר בסופו של דבר הובילו אותה ללונדון, שם הוסמכה כסומליה בבית הספר WSET וכסומליה סאקה ב Sake Sommelier Association.

עם שובה לישראל, ולאחר התמחות במסעדה צרפתית מעוטרת 3 כוכבי מישלן "Regis et Jacques Marcon" שבעמק הרון, מונתה שירה צידון לתפקיד סומליה במסעדת מול-ים הנחשבת, והצטרפה לצוות מלון הנורמן בשנת 2015, כשנה לאחר פתיחתו.