חזרה להמסעדות ובר הספרייה

ברק אהרוני, שף המסעדה זוכת הפרסים "אלנה", מגדיר את תפיסתו הקולינרית כהכנה של "מזון הוגן". השף אהרוני אינו חדל להוסיף פריטים חדשים לתפריט המסעדה, הלוכד את הרוח הלא מתיימרת והישירה של תל אביב, ונסמך על מגוון מסורות מזון עילית מכל העולם כמו גם על טכניקות מזרח תיכונית.

גלילה לתוכן העמוד
top restaurants in tel aviv

ברק אהרוני

נולד בשנת 1977 באשקלון, מדרום לתל אביב, לאב פרסי ואם מרוקאית וטוניסאית. אוכל והמסעות אליהם הוא יכול לקחת אותך, שיחקו תפקיד מפתח בחייו של ברק עוד מילדותו המוקדמת. ילדותו אופיינה בארוחות משפחתיות סוערות, מלאות ויכוחים יצריים ואחים רעשניים בניחוחות כבדים של סילאן תמרים, עשבי תיבול ופירות יבשים.
לאחר שעבד במטבחים של מסעדות בארץ ובעולם, תחת הנחיית שפים מפורסמים, ברק פיתח גישה משלו למזון, תוך שהוא משלב בין הקלאסי למודרני.
משום שצמח בצומת של תרבויות קולינריות, התפריט של ברק באלנה מייצג את הסתירות והניגודים שלא רק מייצגים את מהותו, אלא גם את אבני הבניין של תל אביב. ברק יוצר במטבח מזון עם שמות פשוטים, מלאי אהבת בישול ביתי אמיתית, עם הדים של מזון גורמה אירופאי שופע טעמים עונתיים ים תיכוניים חמים.